...

Dilahirkan di pertemuan Sungai Perak dengan Selat Melaka. Dibesarkan di tanah bendang yang terkenal dengan metos terbangnya parang panjang sewaktu Jepun menyerah dan Bintang Tiga bermaharajalela. Berkhidmat di tanah tempat tumpahnya darah dan hilangnya nyawa J.W.W. Birch. Suatu ketika, berlayar keluar dari tanah kelahiran dan kemegahan ke bumi Hamlet. Bukan untuk mencari Romeo & Juliet atau Mozart tetapi meniti jambatan hikmah yang masih ada tertinggal. Kini kembali ke lubuk permainannya. Berkat doa semua, memperolehi PhD dari University of Wales Trinity St. David, Lampeter dalam bidang kepimpinan politik. Ijazah pertama dalam bidang geografi di UM dan MA. dalam Sc. Pol. di UKM. Sempat juga memperolehi Dip. Pendidikan di UIA. Awalnya ingin menjadi guru tiba-tiba beralih menjadi Si Jebat yang mencabar metos kedaulatan sang penguasa. muhaiminsulam@gmail.com

Thursday, 21 April 2011

Pengikut Pakatan Rakyat Bertepuk Sebelum Majlis Tamat

1. Kertas siasatan tentang kes video Dato' T telah siap dihantar kepada Peguam Negara. Ada kemungkinan, mereka akan didakwa kerana mengedar video lucah kepada awam.

2. Mendengar khabar itu, maka sebahagian pengikut PR menarik lega dan bertepuk tangan kegembiraan. Senjata makan tuan. Tambah mereka lagi.

3. Drama belum habis lagi la, kawan! Jangan cepat bertepuk tangan, majlis masih berlangsung biarpun pengerusi tertidur keletihan.

No comments: