...

Dilahirkan di pertemuan Sungai Perak dengan Selat Melaka. Dibesarkan di tanah bendang yang terkenal dengan metos terbangnya parang panjang sewaktu Jepun menyerah dan Bintang Tiga bermaharajalela. Berkhidmat di tanah tempat tumpahnya darah dan hilangnya nyawa J.W.W. Birch. Suatu ketika, berlayar keluar dari tanah kelahiran dan kemegahan ke bumi Hamlet. Bukan untuk mencari Romeo & Juliet atau Mozart tetapi meniti jambatan hikmah yang masih ada tertinggal. Kini kembali ke lubuk permainannya. Berkat doa semua, memperolehi PhD dari University of Wales Trinity St. David, Lampeter dalam bidang kepimpinan politik. Ijazah pertama dalam bidang geografi di UM dan MA. dalam Sc. Pol. di UKM. Sempat juga memperolehi Dip. Pendidikan di UIA. Awalnya ingin menjadi guru tiba-tiba beralih menjadi Si Jebat yang mencabar metos kedaulatan sang penguasa. muhaiminsulam@gmail.com

Sunday 26 May 2013

Himpunan Lawan Himpunan

1.  PR buat himpunan Blackout 505 di PJ. Lautan hitam manusia berkumpul mempamerkan solidariti untuk membersihkan sistem pilihanraya negara yang korup.

2.  Hari dan jam yang sama di Putrajaya, Najib dan KJ bersama lautan belia dalam Festival Belia 2013.

3. Sebutlah apa jua nama himpunan itu - pada akhir titik makhluk siasah adalah memperolehi sokongan dan menunjukkan kekuatan yang ada.

4.  Hari ini, esok aku ada himpunan keluarga. Pamerkan kekuatan kasih sayang. Eratkan perhubungan. Tingkatkan makrifat.

5.  Jangan takut untuk berhimpun, di jalanraya, di pasaraya, di balai raya. Jangan tunggu hari raya datang baru nak berhimpun.


No comments: