...

Dilahirkan di pertemuan Sungai Perak dengan Selat Melaka. Dibesarkan di tanah bendang yang terkenal dengan metos terbangnya parang panjang sewaktu Jepun menyerah dan Bintang Tiga bermaharajalela. Berkhidmat di tanah tempat tumpahnya darah dan hilangnya nyawa J.W.W. Birch. Suatu ketika, berlayar keluar dari tanah kelahiran dan kemegahan ke bumi Hamlet. Bukan untuk mencari Romeo & Juliet atau Mozart tetapi meniti jambatan hikmah yang masih ada tertinggal. Kini kembali ke lubuk permainannya. Berkat doa semua, memperolehi PhD dari University of Wales Trinity St. David, Lampeter dalam bidang kepimpinan politik. Ijazah pertama dalam bidang geografi di UM dan MA. dalam Sc. Pol. di UKM. Sempat juga memperolehi Dip. Pendidikan di UIA. Awalnya ingin menjadi guru tiba-tiba beralih menjadi Si Jebat yang mencabar metos kedaulatan sang penguasa. muhaiminsulam@gmail.com

Monday 20 May 2013

Biarkan Adam Adli Begitu

1.  Jika diikuti ceramah Adam Adli, tak banyak perubahan mesej yang nak disampaikan. Cuba cara dia berceramah semakin baik. Itu normal. Kebiasaan itu mengajar lebih mudah dan lancar.

2.  Sudah ditangkap anak muda itu dan disimpan dalam lokap untuk siasatan.  Biarkan polis buat kerja.  Adampun sudah boleh tidur selesa. Makan tidur free.

3.  Dia tak perlu tulis buku lepas ni, macam aku buat dulu. Cukup dia duduk dalam diam-diam.

4.  Sebab Adam sekarang sedang mengeram segunung telor untuk ditetaskan di Dataran Merdeka.

5.  Turun ke jalanraya, lupakan pilihanraya.

1 comment:

Pak Oncu said...

Terbaekkkkkkkk !!!