...

Dilahirkan di pertemuan Sungai Perak dengan Selat Melaka. Dibesarkan di tanah bendang yang terkenal dengan metos terbangnya parang panjang sewaktu Jepun menyerah dan Bintang Tiga bermaharajalela. Berkhidmat di tanah tempat tumpahnya darah dan hilangnya nyawa J.W.W. Birch. Suatu ketika, berlayar keluar dari tanah kelahiran dan kemegahan ke bumi Hamlet. Bukan untuk mencari Romeo & Juliet atau Mozart tetapi meniti jambatan hikmah yang masih ada tertinggal. Kini kembali ke lubuk permainannya. Berkat doa semua, memperolehi PhD dari University of Wales Trinity St. David, Lampeter dalam bidang kepimpinan politik. Ijazah pertama dalam bidang geografi di UM dan MA. dalam Sc. Pol. di UKM. Sempat juga memperolehi Dip. Pendidikan di UIA. Awalnya ingin menjadi guru tiba-tiba beralih menjadi Si Jebat yang mencabar metos kedaulatan sang penguasa. muhaiminsulam@gmail.com

Wednesday, 23 November 2011

Berkenalan Dengan Muka Yang Bukan-Bukan

1. Istilah `muka yang bukan-bukan' itu dipetik dari nukilan Bro Hishamuddin Rais dalam blognya.

2. Aku bersetuju idea tentang pengembangan yang berlaku dalam PKR itu sendiri dari usia janinnya hingga sudah akil mukalaf sebagaimana yang ditulis.

3. 'Muka yang bukan-bukan' memang bijak bermuka-muka. Oleh kerana mukanya tebal, mereka sering menjual muka terutama di kalangan pimpinan.

4. Cuba kalian tengok, siapa yang sebelah tu. Muka yang bukan-bukan. Atau bukan muka yang bukan-bukan.

5. Bukan. Baguslah.


1 comment:

Zolkharnain Abidin said...

Tuan, bukan tak mahu kawan dengan orang yang muka bukan-bukan, tapi bukan senang nak cari kawan yang bukan muka bukan-bukan.

Bukan kawan muka bukan-bukan, Perlis.