...

Dilahirkan di pertemuan Sungai Perak dengan Selat Melaka. Dibesarkan di tanah bendang yang terkenal dengan metos terbangnya parang panjang sewaktu Jepun menyerah dan Bintang Tiga bermaharajalela. Berkhidmat di tanah tempat tumpahnya darah dan hilangnya nyawa J.W.W. Birch. Suatu ketika, berlayar keluar dari tanah kelahiran dan kemegahan ke bumi Hamlet. Bukan untuk mencari Romeo & Juliet atau Mozart tetapi meniti jambatan hikmah yang masih ada tertinggal. Kini kembali ke lubuk permainannya. Berkat doa semua, memperolehi PhD dari University of Wales Trinity St. David, Lampeter dalam bidang kepimpinan politik. Ijazah pertama dalam bidang geografi di UM dan MA. dalam Sc. Pol. di UKM. Sempat juga memperolehi Dip. Pendidikan di UIA. Awalnya ingin menjadi guru tiba-tiba beralih menjadi Si Jebat yang mencabar metos kedaulatan sang penguasa. muhaiminsulam@gmail.com

Saturday 21 January 2012

Pergi Tak Kembali

1. Bersemadi kembalinya al marhum ayah mertua, Hj. Wan Ismail Nik Salleh pada malam Jumaat - 26 Safar 1433 bersamaan 20 Jan 2012.

2. Bersemadi di pusara Pondok Pasir Tumboh, Kelantan. Semoga Allah s.w.t. mencucuri rahmatNya ke atas rohnya dan ditempatkan bersama para solihin.

3. Terima kasih atas doa dari sahabat semua.

No comments: