...

Dilahirkan di pertemuan Sungai Perak dengan Selat Melaka. Dibesarkan di tanah bendang yang terkenal dengan metos terbangnya parang panjang sewaktu Jepun menyerah dan Bintang Tiga bermaharajalela. Berkhidmat di tanah tempat tumpahnya darah dan hilangnya nyawa J.W.W. Birch. Suatu ketika, berlayar keluar dari tanah kelahiran dan kemegahan ke bumi Hamlet. Bukan untuk mencari Romeo & Juliet atau Mozart tetapi meniti jambatan hikmah yang masih ada tertinggal. Kini kembali ke lubuk permainannya. Berkat doa semua, memperolehi PhD dari University of Wales Trinity St. David, Lampeter dalam bidang kepimpinan politik. Ijazah pertama dalam bidang geografi di UM dan MA. dalam Sc. Pol. di UKM. Sempat juga memperolehi Dip. Pendidikan di UIA. Awalnya ingin menjadi guru tiba-tiba beralih menjadi Si Jebat yang mencabar metos kedaulatan sang penguasa. muhaiminsulam@gmail.com

Saturday, 3 December 2011

Terima Kasih

1. Pagi-pagi lagi, Pak Ali singgah ke rumah aku untuk beri durian dari dusunnya. Fresh sekali. Dusunnya betul-betul depan rumah.

2. Jiran aku Cikgu Rosli ada dua pokok durian yang ada di belakang rumah aku. Tak sempat nak bagi, durian dah habis. Aku balik kampong time tu.

3. Terima kasih juga pada Jamal, kasi students aku menikmati makan durian di dusunnya di Kg. Gajah.

4. Teringin nak tanam durian di belakang rumah aku ni, Tapi teringat juga, nak bela lembu!

1 comment:

Nasrullah Jaafar said...

DR.MS...nk durian!!
hehe (^_^)