...

Dilahirkan di pertemuan Sungai Perak dengan Selat Melaka. Dibesarkan di tanah bendang yang terkenal dengan metos terbangnya parang panjang sewaktu Jepun menyerah dan Bintang Tiga bermaharajalela. Berkhidmat di tanah tempat tumpahnya darah dan hilangnya nyawa J.W.W. Birch. Suatu ketika, berlayar keluar dari tanah kelahiran dan kemegahan ke bumi Hamlet. Bukan untuk mencari Romeo & Juliet atau Mozart tetapi meniti jambatan hikmah yang masih ada tertinggal. Kini kembali ke lubuk permainannya. Berkat doa semua, memperolehi PhD dari University of Wales Trinity St. David, Lampeter dalam bidang kepimpinan politik. Ijazah pertama dalam bidang geografi di UM dan MA. dalam Sc. Pol. di UKM. Sempat juga memperolehi Dip. Pendidikan di UIA. Awalnya ingin menjadi guru tiba-tiba beralih menjadi Si Jebat yang mencabar metos kedaulatan sang penguasa. muhaiminsulam@gmail.com

Thursday, 22 April 2010

Menerima Kejahatan UMNO

Berdasarkan dengar-dengar cerita dari kempen pilihanraya Hulu Selangor, yang disibukkan adalah peribadi calon. Idea dan kepimpinan calon tidak begitu tertonjol dan ditonjolkan.

Untungnya BN berhadapan dengan Zaid Ibrahim yang pernah menjadi ahli dan pemimpin UMNO. Parti yang bertanding pula PKR, parti Anwar Ibrahim, bekas Timb. Presiden UMNO. Lalu, dibongkar semua dosa-dosa lalu seluas-luasnya. Dari kaki minum arak, terlibat judi, perempuan, bersetongkol dengan Yahudi dan sebagainya.

Kesimpulan yang mudah di sini ialah UMNO memang sarang pelaku dosa. Oleh sebab itu, tidak hairan jika dosa-dosa itu cuba disucikan dengan terus menyokong BN. Seolah-olah BN memegang pintu taubat.

Seorang pemimpin UMNO berkata sewaktu di London, bahawa dia memang tahu ramai pemimpin UMNO korup, kurang akhlaknya, kaki minum dan bla bla bla..... aku dengar je. Nasib baik, aku tak tanya siapa gerangan pendosa itu. Tapi katanya sambil bola matanya memandang wajahku, menarik simpati agaknya, setidak-tidaknya UMNO itu Melayu......orang Islam. Kalau bagi PAS menang, nanti DAP yang tunggang. Tengok Nizar tu.... habis! PKR pula dikuasai oleh Islam Liberal. Sheikh, anta orang perjuangan, anta tau kan..... pujuknya lagi. He..he..he dengan sopan santun aku menolaknya.

Skrip ini aku dah lama ulang tayang. Skrip lapuk BTN. Terimalah kejahatan UMNO seadanya!

Terima padah.

1 comment:

azmietaha said...

SETAKAT INI, calon BN diwayangkan hingga ke tahap dewa dan Datuk Zaid Ibrahim ditakwilkan sebagai seorang yang tidak berguna langsung pada masyarakat.
Itulah bacaan secara detail 'MEDIA BN'