...

Dilahirkan di pertemuan Sungai Perak dengan Selat Melaka. Dibesarkan di tanah bendang yang terkenal dengan metos terbangnya parang panjang sewaktu Jepun menyerah dan Bintang Tiga bermaharajalela. Berkhidmat di tanah tempat tumpahnya darah dan hilangnya nyawa J.W.W. Birch. Suatu ketika, berlayar keluar dari tanah kelahiran dan kemegahan ke bumi Hamlet. Bukan untuk mencari Romeo & Juliet atau Mozart tetapi meniti jambatan hikmah yang masih ada tertinggal. Kini kembali ke lubuk permainannya. Berkat doa semua, memperolehi PhD dari University of Wales Trinity St. David, Lampeter dalam bidang kepimpinan politik. Ijazah pertama dalam bidang geografi di UM dan MA. dalam Sc. Pol. di UKM. Sempat juga memperolehi Dip. Pendidikan di UIA. Awalnya ingin menjadi guru tiba-tiba beralih menjadi Si Jebat yang mencabar metos kedaulatan sang penguasa. muhaiminsulam@gmail.com

Friday, 29 May 2009

Selamat Mengundi


1. Minggu depan, para perwakilan PAS akan mengundi memilih pimpinan parti sempena Muktamar Tahunan PAS di Shah Alam. Aku di sini, insyaAllah juga akan mengundi. Undi pos. Kertas undi dah kami terima dua tiga hari lepas. Aku, isteri dan anak aku akan mengundi 4 Jun.

2. Kami akan mengundi untuk Pilihanraya untuk European Parliament.

3. Aku rasa, kalau cara undi pos ini diadakan dalam Pilihanraya di Malaysia, ramai orang boleh buat duit. Jual undi pos kepada parti yang bertanding.

4. Selamat mengundi kita.

No comments: