...

Dilahirkan di pertemuan Sungai Perak dengan Selat Melaka. Dibesarkan di tanah bendang yang terkenal dengan metos terbangnya parang panjang sewaktu Jepun menyerah dan Bintang Tiga bermaharajalela. Berkhidmat di tanah tempat tumpahnya darah dan hilangnya nyawa J.W.W. Birch. Suatu ketika, berlayar keluar dari tanah kelahiran dan kemegahan ke bumi Hamlet. Bukan untuk mencari Romeo & Juliet atau Mozart tetapi meniti jambatan hikmah yang masih ada tertinggal. Kini kembali ke lubuk permainannya. Berkat doa semua, memperolehi PhD dari University of Wales Trinity St. David, Lampeter dalam bidang kepimpinan politik. Ijazah pertama dalam bidang geografi di UM dan MA. dalam Sc. Pol. di UKM. Sempat juga memperolehi Dip. Pendidikan di UIA. Awalnya ingin menjadi guru tiba-tiba beralih menjadi Si Jebat yang mencabar metos kedaulatan sang penguasa. muhaiminsulam@gmail.com

Sunday 11 October 2009

BN Wajar Menang

1. Memang wajar untuk Isa Samad menang di Bagan Pinang. Berapapun majoritinya, sukar untuk Zulkifli (PAS) untuk memintas.

2. PAS boleh menggariskan antara faktor kekalahan ialah jumlah undi pos yang banyak. Selain daripada itu, pendekatan provokasi UMNO dan fungsi media.

3. Isa Samad walaupun didapati bersalah dalam kes `rasuah = politik wang' dalam UMNO, dia sudah dihukum. Kira-kira sudah selesai. Tak perlu diungkit-ungkit. Macamlah tiada maaf bagimu.

4 comments:

abimkotatinggi said...

lawan tetap lawan.semuanya ada hikmah. PAS perlu buktikan kemampuan mentadbir Kedah dan Kelantan.

Mince4AM said...

;). Sudah di agak bangkan?
BN menang keputusan dlm berita. Pakatan menang lepas berita utama pun takda keputusan..bila start cerita cerituk baru ada pengumuman kat bawah, mcm sarikata..

hamba said...

salam..
setiap yang berlaku ada hikmahnya..
mungkin kekalahan kali ini teguran dari DIA... buat kalangan kita yang mula mengangkat dada..
pesanan buat kita supaya sentiasa SIAP SIAGA dengan peluru emas musuh-musuh..
dan juga peringatkan buat kita yang supaya kemaskan pasak di 5 tanah yang dipilih rakyat pada 2008 lalu..


masa yang berbaki ini terlalu kritikal.

hamba said...

usah dibilang kita tewas..

cita meninggikan Islam itulah kemenangan!