...

Dilahirkan di pertemuan Sungai Perak dengan Selat Melaka. Dibesarkan di tanah bendang yang terkenal dengan metos terbangnya parang panjang sewaktu Jepun menyerah dan Bintang Tiga bermaharajalela. Berkhidmat di tanah tempat tumpahnya darah dan hilangnya nyawa J.W.W. Birch. Suatu ketika, berlayar keluar dari tanah kelahiran dan kemegahan ke bumi Hamlet. Bukan untuk mencari Romeo & Juliet atau Mozart tetapi meniti jambatan hikmah yang masih ada tertinggal. Kini kembali ke lubuk permainannya. Berkat doa semua, memperolehi PhD dari University of Wales Trinity St. David, Lampeter dalam bidang kepimpinan politik. Ijazah pertama dalam bidang geografi di UM dan MA. dalam Sc. Pol. di UKM. Sempat juga memperolehi Dip. Pendidikan di UIA. Awalnya ingin menjadi guru tiba-tiba beralih menjadi Si Jebat yang mencabar metos kedaulatan sang penguasa. muhaiminsulam@gmail.com

Thursday, 26 February 2009

Pemuda UMNO, Pria Terhebat!

1. Aku kena tabiklah pada sekumpulan Pemuda UMNO yang datang ke Parlimen dan kasi `warning' pada Karpal Singh yang masih berkerusi roda.

2. Inilah contoh terbaik hulubalang Melayu mempertahankan maruah bangsanya dengan mencabar bangsa lain beradu kekuatan.

3. Tambahan pula tempat dipilih oleh Pemuda UMNO di Parlimen (luar) adalah satu gelanggang yang terbaik untuk menentukan siapa yang terhebat.

4. Cuma mengapa setakat tarik-tarik baju je? Kan bagus juga kalau tarik-tarik rambut sekali!

5. Pemuda UMNO, kau pria terhebat!

6. Aku masih simpan Taming Sari dalam almari. Kemas terikat kain kuning buatan Pulau Bentan.

1 comment:

bumilangit said...

encek,

karpal singh akan sedih jika main tarik2 rambut.